VESTI ||| SAOPŠTENJA ||| INTERVJUI ||| SVE
GOOGLE
ID: Password: ::: Zaboravljena šifra ::: Novi član?
REKLAME
- WEB & LAW (5612)
- SUN LOOK (0)
- SSISTEMCARD (0)


Ekonomske vesti iz zemlje i inostranstva, saopštenja korisnika, intervjui

saopstenja

Kartingom protiv raka

VOŽNJA VREDNA ŽIVOTA

Humanitarni spektakl održaće se u nedelju 4. jula, na kartodromu Ada Huja u Beogradu


NURDOR

OLIVER NJEGO
"Postoji jedan način da čovek bude srećan, a to je da živi za druge. Ako je neko Božijom voljom zdrav, najmanje što može da uradi jeste da deo svog zdravlja pokloni onome ko nije te sreće."
BEOGRAD - NURDOR, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, Sportski auto karting savez Srbije i Karting klub „Bibikart“, u okviru državnog šampionata Srbije u kartingu, organizuju akciju KARTINGOM PROTIV RAKA sa ciljem da se prikupe novčana sredstva za realizaciju projekta Roditeljske kuće rekonstrukcijom zgrade ’Doktorova kula’, koja je namenjena smeštaju roditelja i dece obolele od raka iz unutrašnjosti tokom lečenja u Beogradu. Na konferenciji su govorili Tomislav Đorđević, predsednik opštine Savski venac, Dragan Bokčić, Karting klub „Bibikart“, Žana Korolija, član UO NURDOR-a i Vladimir Radulović, član NURDOR-a.

Humanitarni spektakl će se održati u nedelju 4. jula, na kartodromu Ada Huja u Beogradu, od 10.00 do 17.00 časova, a u revijalnom delu od 12.30 do 14.00 časova, predviđeno je da učestvuju poznate ličnosti i deca izlečena od raka. U okviru Nacionalnog karting šampionata Srbije učestvuju deca od 7 do 15 godina, podeljena u tri kategorije: mini I, mini II i ICA junior. Cela akcija ima humanitarno obeležje. Tokom celog dana, do kartodroma saobraćaće tri autobuske linije, koje polaze od Trga Republike (32E, svakih 30 minuta), Vukovog spomenika (32, svakih 13 minuta) i Omladinskog stadiona (202, svakih 30 minuta). Posetioci će na licu mesta imati priliku da kupe majice i kape iz reklamnog asortimana pripremljenog specijalno za ovu priliku. Cena ulaznice je 100,00 dinara za decu i odrasle.

POZNATI U AKCIJI

Od poznatih ličnosti iz javnog života, akciju do sada podržali Sergej Trifunović, Oliver Njego, Nigor, Inspektor Blaža, Nikola Đuričko, Katarina Žutić, Bane Trifunović, Marko Živić, Gordan Kičić, Mirka Vasiljević, Vlado Georgiev, Milorad Mandić – Manda i mnogi drugi! Nigor "Najmanje što bilo ko od nas može da uradi jeste da dođe 4. jula na Adu Huju i da svoj doprinos bar kupovinom ulaznice od 100 dinara. Ovo je vožnja vredna života za decu koja se bore sa najvećim životnim problemom – rakom. Dođite i pomozite", poručio je Nigor - Igor Lazić
"Događaj smo zamislili kao celodnevnu zabavu za sve naše sugrađane. Želimo da ih pozovemo da dođu na Adu Huju 4. jula, da se lepo zabave i provedu, nauče i probaju nešto novo, imaju priliku da se druže sa poznatima i svojim idolima, a kupljenom ulaznicom daju svoj doprinos i ulepšaju, olakšaju život deci oboleloj od raka i njihovim roditeljima. Svim zainteresovanim firmama koje žele da se priključe našoj akciji nudimo da postave svoje promo punktove na kojima mogu da organizuju svoje promotivne aktivnosti, prodaju svoje proizvode, nude degustaciju ili dele promo materijal. Za sve potencijalne sponzore pripremljeni su sponzorski paketi. Posebnu zahvalnost želimo da izrazimo donatorima i medijima koji nas podržavaju u ovoj kampanji i bez čije pomoći ova kampanja ne bi mogla biti realizaovana o ovom obimu – štamparijama Publikum i DPC, oglašivačima AlmaQuattro i Maselu, radio Beogradu, RTV Studio B i B92", rekla je Žana Korolija, član UO NURDOR-a.

"Želja nam je da ovom akcijom skrenemo značajnu pažnju javnosti na tegobe dece obolele od raka i pomognemo u podizanju društvene svesti, a time i poboljšanju uslova lečenja, što predstavlja našu osnovnu misiju. Takođe, ovom prilikom želimo da pozovemo sve ljude dobre volje da nam se pridruže i pomognu u realizaciji projekta rekonstrukcije Roditeljske kuće "Doktorova kula"!" izjavio je Vladimir Radulović, roditelj obolelog dečaka i član NURDOR-a.

Akcija se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, RZZO, Narodne kancelarije predsednika Republike Srbije, gradskog sekretarijata za zdravlje, gradskog sekretarijata za saobraćaj i veze, gradskog sekretarijata za dečju zaštitu i opštine Savski Venac.

Radinka Danilov

akcije
29. 6. 2010 u 11:52:17

SERVISNE INFORMACIJE