VESTI ||| SAOPŠTENJA ||| INTERVJUI ||| SVE
GOOGLE
ID: Password: ::: Zaboravljena šifra ::: Novi član?
REKLAME
- WEB & LAW (5558)
- SUN LOOK (0)
- SSISTEMCARD (0)


Ekonomske vesti iz zemlje i inostranstva, saopštenja korisnika, intervjui

saopstenja

Preuzimanja i spajanja

Cheil proširuje svoje globalno prisustvo

  • Cheil Worldwide je preuzeo Centrade Integrated, visoko rangiranu digitalnu marketinšku agenciju iz jugoistočne Evrope
  • Snažan rast zarade u prvom kvartalu 2018. godine
        Seul, Južna Koreja – Jedna od vodećih i svetskih marketinških agencija Cheil Worldwide, objavila je kupovinu Centrade Integrated, jedne od najvažnijih agencija za oglašavanje u jugoistočnoj Evropi, a u potezu za jačanjem konkurentnosti na globalnom tržištu i izgradnje poslovne platforme za budući rast kroz aktivno uključivanje u oblasti preuzimanja i spajanja.
      Osnovana 1993. godine, visoko rangirana marketinška agencija Centrade Integrated postala je jedna od vodećih u Rumuniji i jugoistočnoj Evropi, a nudi širok spektar marketinških rešenja od ATL, BTL, digital do maloprodaje širom Evrope i sa snažnom bazom kupaca u Rumuniji, Srbiji, Hrvatskoj i Mađarskoj. Najveća snaga marketinške agencije Centrade Integrated je to što je u potpunosti sposobna da obezbedi prilagođena marketinška rešenja koja odgovaraju zahtevima i potrebama klijenata uz potvrdu putem obimne analize podataka. Agencija broji širok spektar klijenata u jugoistočnoj Evropi, a kojima pruža usluge iz oblasti digitalnih marketinških rešenja, kao što su P&G, Raiffeisen banka i upravljanje sajtom Samsung.com. Zbog snažne baze klijenata, digitalni biznis agencije beleži značajan rast godišnje zarade od preko 80% u prethodne dve godine, što čini 54% ukupnog prihoda od prošle godine.
      Cheil Worldwide je ostvario solidan rast od 10% u konsolidovanom prihodu, sa 12% povećanja operativnog profita (17% povećanje operativne dobiti pre poreza na dohodak) za prvi kvartal 2018. godine, a članice grupe u inostranstvu su takođe zabeležile poboljšane performanse u odnosu na prethodnu godinu. Ovim potezom preuzimanja, Cheil očekuje da će udruživanjem sa Centrade Integrated agencijom priširiti svoje poslovne platforme širom Evrope, kao i podstaknuti svoje globalno poslovanje koje čini 75% u ukupnom prihodu globalne mreže.

      Cheil Worldwide će nastaviti dalje sa strategijom preuzimanja i spajanja sa drugim agencijama, ciljajući na agencije čije se specijalnosti i sposobnosti ogledaju u digitalnim inovacijama koje se bave podacima, digitalnim marketingom i elektronskom trgovinom. Globalna agencija će podeliti diferenciran pristup po regionima, koncentrišući se na raznolikost i širenje biznisa na naprednim tržištima poput SAD-a i Velike Britanije, uz napore da postane prvi pokretač na tržištima u razvoju uključujući jugozapadnu Aziju i Latinsku Ameriku.
      Jeongkeun Yo, predsednik i izvršni direktor kompanije Cheil Worldwide, rekao je: - Cheil Worlwide se obavezao da se transformiše od tradicionalne marketinške agencije u integrisanu digitalnu kompaniju za kreativna rešenja. Uveren sam da će ovo preuzimanje pomoći u daljem unapređenju naših digitalnih mogućnosti na globalnom tržištu.
      Radu Florescu, direktor kompanije Centrade Integrated, izjavio je:
      - Oduševljeni smo što smo u potpunosti integrisani u Cheil mrežu. Naša dvogodišnja saradnja pokazala je dobre rezultate za naše klijente i radujemo se širenju našeg digitalnog marketinga u regionu”.
     

Aleksandar Nikolić

marketing
4. 5. 2018 u 12:25:56

SERVISNE INFORMACIJE