VESTI ||| SAOPŠTENJA ||| INTERVJUI ||| SVE
GOOGLE
ID: Password: ::: Zaboravljena šifra ::: Novi član?
REKLAME
- WEB & LAW (5558)
- SUN LOOK (0)
- SSISTEMCARD (0)


Ekonomske vesti iz zemlje i inostranstva, saopštenja korisnika, intervjui

SAOPŠTENJA

Preuzimanja i spajanja

Cheil proširuje svoje globalno prisustvo

  • Cheil Worldwide je preuzeo Centrade Integrated, visoko rangiranu digitalnu marketinšku agenciju iz jugoistočne Evrope
  • Snažan rast zarade u prvom kvartalu 2018. godine


      Seul, Južna Koreja – Jedna od vodećih i svetskih marketinških agencija Cheil Worldwide, objavila je kupovinu Centrade Integrated, jedne od najvažnijih agencija za oglašavanje u jugoistočnoj Evropi, a u potezu za jačanjem konkurentnosti na globalnom tržištu i izgradnje poslovne platforme za budući rast kroz aktivno uključivanje u oblasti preuzimanja i spajanja.
Aleksandar Nikolić


marketing
4. 5. 2018 u 12:25:56
MODA

EMPORIO ARMANI OTVARA SVOJU PRVU RADNJU U BEOGRADU!

Svečano otvaranje 30. septembra na Terazijama 28

Kompanija Giorgio Armani sa zadovoljstvom najavljuje otvaranje prve Emporio Armani radnje u Beogradu i Srbiji. Radnja će biti smeštena na Terazijama 28 i prostiraće se na preko 270 metara kvadratnih prostora prizemnog nivoa, a zvanično će biti otvorena u četvrtak, 30. septembra.
Radinka Danilov


moda
15. 9. 2010 u 12:26:14
Kartingom protiv raka

VOŽNJA VREDNA ŽIVOTA

Humanitarni spektakl održaće se u nedelju 4. jula, na kartodromu Ada Huja u Beogradu

BEOGRAD - NURDOR, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, Sportski auto karting savez Srbije i Karting klub "Bibikart", u okviru državnog šampionata Srbije u kartingu, organizuju akciju KARTINGOM PROTIV RAKA sa ciljem da se prikupe novčana sredstva za realizaciju projekta Roditeljske kuće rekonstrukcijom zgrade "Doktorova kula", koja je namenjena smeštaju roditelja i dece obolele od raka iz unutrašnjosti tokom lečenja u Beogradu. Na konferenciji su govorili Tomislav Đorđević, predsednik opštine Savski venac, Dragan Bokčić, Karting klub „Bibikart“, Žana Korolija, član UO NURDOR-a i Vladimir Radulović, član NURDOR-a.
Radinka Danilov


akcije
29. 6. 2010 u 11:52:17
Erbas isporučio tridesti A380

U 2010. godini najmanje još 20 aviona A380Erbas je kompaniji Emirates Airline isporučio svoj trideseti dvospratni avion A 380. To je deseti džambo džet A380 u floti avio prevoznika iz Dubaija.
Dragana Šoštarić


saobraćaj
8. 6. 2010 u 23:57:22
Erbas isporučio Lufthansi prvi avion A380

ŠTEDLJIVI DŽIN

Održivi rast saobraćaja sa najekonomičnijim avionom na svetu

19.maj. 2010. - Nemačkoj Lufthansi isporučen je prvi od 15 naručenih aviona Erbas A380, dok se još tri takve letelice očekuju u toku godine. Najveći putnički avion na svetu će najpre saobraćati na linijama do Tokija, Pekinga i Johanesburga.

Gordana Šoštarić


saobraćaj
19. 5. 2010 u 19:15:24
Medicina

MATIČNE ĆELIJE ČUVAJU ZDRAVLJE

Prva britanska banka za skladištenje i čuvanje matičnih ćelija “Future Helath”, iz Notingema otvorila svoje predstavništvo u Srbiji

Otkrićem uloge matičnih ćelija i njihovih neverovatnih potencijala u lečenju mnogih, do skora, neizlečivih bolesti, medicinska nauka je napravila revolucionarni iskorak. Prema dosadašnjim saznanjima, trenutno je tom metodom moguće lečenje oko 85 bolesti, među kojima su multipla skleroza, dijabetes tipa 1, rak testisa, leukemija, rak jetre i mnoge druge. Koliko se u svetu toj novoj medicinskoj obolasti pridaje značaj dovoljno govori i podatak da je britanska vlada u desetogodišnje istraživanje primene matičnih ćelija 2005. godine formirala fond vredan 2,5 biliona funti.
         
Zorica Marković (Primafila)


medicina
23. 2. 2010 u 11:02:18
NOVA CRNA LINIJA HOTPINT – ARISTON PROIZVODA

SOFISTICIRANI STIL I DIZAJN

  • Vrhunski proizvodi Hotpoint-Aristona sada su dostupni i u crnoj boji
  • Dizajnirani da štede energiju, četiri puta praktičniji i fleksibilniji, a modernog izgleda


Kompanija Indesit lansirala je novu Crnu liniju Hotpoint-Ariston koja proizvodima, pored inovativnog dizajna, pruža i intrigantan, ekskluzivan dodir potpuno crnog izgleda. Hotpoint-Ariston stil je oduvek bio suptilan i elegantan, a sada je i personalan dajući svakodnevnom životu dodir elegancije.
Radinka Danilov


bela tehnika
15. 1. 2010 u 12:14:01
Reagovanje Privredne komore Srbije

SRPSKA PRIVREDA NE ZAHTEVA FIKSNI KURS

  • Povodom odbijanja guvernera NBS Radovana Jelašića da se sastane sa predstavnicima srpske privrede, Miloš Bugarin, predsednik PKS kaže da privrednici ne žele dogovornu ekonomiju, niti zahtevaju fiksni kurs dinara


Beograd, 15. decembra 2009. - Redovni mesečni sastanci srpskih privrednika okupljenih u Privrednoj komori Srbije, sa predsednikom Vlade, ministrom ekonomije i regionalnog razvoja i guvernerom NBS, dogovoreni su na prošloj sednici Skupštine PKS. Taj dogovor podržao je premijer Mirko Cvetković, koji je na tom sastanku govorio o merama ekonomske politike u narednoj godini.
Jelena Anušić


reagovanja
15. 12. 2009 u 19:34:00
Nagrada Indesitu za održivi razvoj u 2009

Zelena ekonomija bele tehnike

Najveći italijanski proizvođač bele tehnike dobio orden predsednika republike Italije na upravo održanom Ecomondo sajmu u Riminiju, za visoku energetsku efikasnost njegovih kućnih uređaja i inovacije u procesu reciklaže

Rimini Kompanija Indesit osvojila je Nagradu za održivi razvoj za 2009. godinu u kategoriji energetske efikasnosti. Ta nagrada predstavlja priznanje koje istoimena fondacija pod okriljem predsednika republike Italije dodeljuje kompanijama koje prednjače u svojoj predanosti inovacijama, kao i u performansama koje diktira održivi razvoj.
Radinka Danilov


nagrade
9. 12. 2009 u 18:07:39
Henkelov osmeh

Donacija za kabinete

  • Henkel i njegovi zaposleni pomažu poboljšanju kvaliteta života ljudi time što unapređuju njihovu situaciju ili ih, jednostavno, čine srećnijima


     Kruševac, 07. decembar 2009. – U okviru tradicionalne akcije kompanije Henkel, „Henkelov osmeh“, u Rasinskom okrugu donirana su sredstva za opremanje kabineta za hemiju u Gimnaziji Kruševac i informatičkog kabineta u Osnovnoj školi „Vladislav Savić Jan“ u Parunovcu. Ovim potezom kompanija Henkel omogućila je bolje uslove školovanja za 1670 učenika iz Kruševca i okoline.
Radinka Danilov


akcije
8. 12. 2009 u 12:40:19
Akcija Hotela Hajat Ridžensi - Beograd

Najlepše okićena jelka za UNICEF

  • Ovogodišnja tema Izbora nosi naziv „GO GREEN“, sa fokusom na eko-frendli pristupu u dekorisanju
  • Ukupan iznos, od participacije kompanija učesnika, biće doniran UNICEF-ovim projektima


Beograd, 2. 12. 2009. – Hotel Hajat Ridžensi Beograd i ove godine u okviru svog projekta „Hajat Planeta”, tradicionalno organizuje Izbor najlepše okićene novogodišnje jelke. Takmičenje, u kome će kao i do sada svoju kreativnost predstaviti šesnaest kompanija, održaće se u četvrtak 10. 12. 2009. u lobiju hotela Hajat sa početkom u 18h.

Ovogodišnja tema Izbora nosi naziv „GO GREEN“, sa fokusom na eko-frendli pristupu u dekorisanju. Učesnici će imati priliku da kroz druženje predstave svoje ideje i maštovitost u osmišljavanju ukrasa kojima će oplemeniti svoje novogodišnje jelke.

Viktorija Stanković


akcije
7. 12. 2009 u 23:02:19
SOCIETE GENERALE SRBIJA

KARTICA SA OSIGURANJEM

Nove pogodnosti za korisnike VISA GOLD kartice

Prilikom kupovine ili plaćanja usluga u zemlji i inostranstvu, pored popusta koje ostvaruju, klijenti sada dobijaju i poene, koje mogu zameniti za vaučere odgovarajuće vrednosti za trgovinske kuće poznatih svetskih brendova u Srbiji.
Miroslav Rebić, član Izvršnog odbora


bankarstvo
19. 11. 2009 u 20:01:55
Povodom požara u bolnici "Dr Dragiša Mišović"

KROV KUĆU ČUVA

Vatrootporni krovni paneli mogu da zadrže vatru i do 180 minuta

Saopštenje za javnost

Beograd, 27. oktobar – Povodom nedavnog požara u bolnici »Dr Dragiša Mišović«, u Trimo inženjeringu, srpskom lideru u proizvodnji i ugradnji krovnih vatrootpornih sendvič panela, žele da skrene pažnju javnosti na značaj upotrebe vatrootpornih krovnih panela u građevinarstvu.


Trimo d.d.


gradjevinarstvo
27. 10. 2009 u 18:09:27
Predsednik UO Vip mobile dobitnik novoustanovljene godišnje nagrade austrijskog „Menadžment kluba“

Aleksander Šperl proglašen za najboljeg mladog austrijskog menadžera u istočnoj i jugoistočnoj Evropi

Nagradu „Ćirilo 2009“ uručio dr Erhard Busek, poznati austrijski političar. Šperl najavio da će kompletan iznos nagrade u visini od 5.000 evra pokloniti za opremanje Doma za decu i omladinu ometenu u mentalnom razvoju u Sremčici.

Beč, 8. septembar 2009. – Austrijski „Menadžment klub“, vodeće nezavisno udruženje vrhunskih privrednika ove zemlje, dodelio je danas Aleksanderu Šperlu, predsedniku UO Vip mobile, prestižnu nagradu „Ćirilo 2009“ (Cyrill 2009), nazvanu po Svetom Ćirilu, zaštitniku Evrope i svih slovenskih naroda. Novoustanovljena nagrada se dodeljuje austrijskim menadžerima mlađim od 40 godina koji su se posebno istakli profesionalnim angažovanjem i uspešnim vođenjem kompanija u istočnoj i jugoistočnoj Evropi. Sa novčanim iznosom od 5.000 evra, ovo priznanje ukazuje na značaj austrijskog angažovanja u zemljama regiona i jedinstvenu funkciju Austrije kao mosta između Istoka i Zapada, kako u geografskom, tako i u ekonomskom i političkom smislu.
Dragana Roter (VIP)


nagrade
23. 10. 2009 u 11:52:16

SERVISNE INFORMACIJE