VESTI ||| SAOPŠTENJA ||| INTERVJUI ||| SVE
GOOGLE
ID: Password: ::: Zaboravljena šifra ::: Novi član?
REKLAME
- WEB & LAW (5558)
- SUN LOOK (0)
- SSISTEMCARD (0)


Ekonomske vesti iz zemlje i inostranstva, saopštenja korisnika, intervjui

VESTI

SAMSUNG KORNER – aplikacija za kupovinu preko mobilnih telefona i tableta

PRODAVNICA U TELEFONU

Domaća firma New Look Entertainment , u saradnji sa Samsungom, napravila tablet aplikaciju za kupovinu filmova, časopisa, knjiga i muzike

Beograd, 27. jun, 2013. – U saradnji sa Samsung Elektroniksom, srpska firma Nju luk entertejment (New Look Entertainment) napravila je aplikaciju SAMSUNG KORNER koja se instalira na mobilnim telefonima i tablet računarima, a služi za onlajn kupovinu raznih sadržaja sa Interneta. Za sada su ti sadržaji ograničeni na filmove, časopise, knjige i muziku, ali će ponuda uskoro biti proširena i na druge sadržaje, rečeno je na konferenciji za novinare.

Staniša Krsmanović


Programi
29. 6. 2013 u 11:54:29
ALEVA - carstvo mirisa i ukusa

Nova linija Natur proizvoda

Ispunjen zavet potrošačima: nema aditiva, nema veštačkih boja, niti pojačivača ukusa

Beograd, 11. april 2013. – Aleva, jedan od vodećih proizvođača prehrambenih proizvoda, obradovala je potrošače novom linijom Natur proizvoda u kojoj nema aditiva, veštačkih boja, niti pojačivača ukusa.

Emina Ferizović


prehrana
13. 4. 2013 u 01:30:21
Predstavljen Hostel Medijapan

Piši na zidu hostela

Beogradski hostel u Dalmatinskoj 3 po mnogo čemu jedinstven u svetu

Beograd, 3. oktobar 2012. – Design hostel - „Hostel Medijapan+“, ima najveći tablet na svetu na kome gosti ispisuju svoje utiske, od kojih se najbolji nagradjuju, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen ovaj hostel koji je po još mnogo čemu jedinstven u svetu.

Staniša Krsmanović


hostelijerstvo
3. 10. 2012 u 14:58:59
Nova edicija

KNJIGE KOJE SE ČUJU

Velikani srpskog glumišta čitaju poeziju, prozu, poruke, razmišljanja i molitve srpskih velikana

Svesni da živimo u vremenu kada se sve manje čita, a da knjiga lagano gubi trku sa Internetom i drugim produktima digitalne civilizacije, nadležni u "Službenom glasniku" su rešili su da započnu uvodjenje "zvučne knjige" u srpsku kulturu, kao novog izdavačkog koncepta.
Staniša Krsmanović


izdavaštvo
17. 2. 2011 u 09:58:28
Nove investicije

“GORENJE” STIŽE U ZAJEČAR

 • Kompanija “Gorenje“ izgradiće fabriku u Zaječaru i zaposliti oko 300 ljudi.
 • “Gorenje” je za Zaječar kao “Fijat” za Kragujevac, ocenjuje ministar Dinkić.


Slovenačka kompanija "Gorenje" je saopštila da je sa Vladom Srbije i predstavnicima gradskih vlasti u Zaječaru postigla dogovor o otvaranju fabrike za proizvodnju aparata za domaćinstvo.
B92


investicije
25. 1. 2011 u 01:53:52
MAKROEKONOMSKI CILJEVI U 2011.

OVE GODINE - TEŽE ILI LAKŠE?

Privrednici i ekonomisti očekuju tešku 2011, a političari odaju optimizam

Beograd, 3. januar 2011. - Četiri ključne tačke ekonomije, bez kojih u 2011. nema boljitka, su kretanja inflacije i kursa, proizvodnja za izvoz i smanjivanje nezaposlenosti. 
U godini za nama standard građana je opao, dinar oslabio, a godinu su obeležila i poskupljenja i nestašice nekih osnovnih životnih namirnica. 
Privrednici i ekonomisti očekuju i tešku 2011, dok su političari optimisti.

B92


ekonomija
3. 1. 2011 u 12:10:47
Deset trendova koji će oblikovati svet u 2011. godini

JWT PREPORUČUJE

Tehnologija kao pravac ili centar ključnih promena u ponašanju i razmišljanju potrošača

Beograd, 27. decembar 2010.– JWT, svetski poznat marketinški i komunikacijski brend, objavio je svoju, šestu po redu, godišnju prognozu ključnih trendova koji će upravljati ili značajno uticati na ponašanje potrošača u predstojećoj godini. JWT prognoza 10 trendova za 2011. godinu rezultat je kvantitativnog i kvalitativnog istraživanja sprovedenog tokom godine za potrebe rada agencije.
Radinka Danilov


ekonomija
3. 1. 2011 u 12:01:18
CANTINA DE FRIDA proslavila drugi rođendan

DVE GODINE USPEHA I DRUŽENJA

 • Veselo druženje u prijatnom ambijentu upotpunio je performans Dragoljuba Đuričića i njegovih bubnjara!
 • Goste celo veče zabavljao bend Double Trouble


Beograd, 23. decembar 2010. – Restoran Cantina de Frida, sa velikim zadovoljstvom proslavio je drugi rođendan, drugu godinu uspešnog poslovanja. Slavlje je svojim nastupom uveličao umetnik Dragoljub Đuričić sa svojim bubnjarima, dok je za dobar početak i veselo raspoloženje bila zaslužna grupa Double Trouble.
Radinka Danilov


ugostiteljstvo
24. 12. 2010 u 01:38:57
Erbasov A380

REP VEĆI OD STANA

Pripojen trupu, rep dostiže visinu od 24 metra od zemlje

Rep Erbasovog aviona A380 je skoro iste veličine kao i krilo modela A320, a površina mu je 122 kvadratna metra, što je više od površine komfornih četvorosobnih stanova.
Gordana Šoštarić


saobraćaj
16. 9. 2010 u 11:50:09
Haljine i automobili

Nesvakidašnji spoj luksuza, elegancije i lepote

Modna instalacija Suzane Perić u Audi salonu Poršea na Adi u Beogradu

Ovo leto u Audi salonu obeležiće jedinstvena modna instalacija dizajnerke Suzane Perić kreirana od najnovijih modela kolekcije Lipstick Jungle, čime će luksuzan prostor salona biti obogaćen uspešnim i kvalitetnim modnim brendom. Nesvakidašnji spoj visoke mode, umetnosti i vrhunskog auto dizajna modela Audi Q5, kao sastavnog dela instalacije, inspirisan je zajedničkom idejom koja povezuje SP modele i pomenuti Audi model – radost otkrivanja novih potencijala.
Radinka Danilov


moda
23. 7. 2010 u 12:44:48
Letnji popust

Lako do modela Suzane Perić

Unikatni modeli dizajnerke Suzane Perić jeftiniji u do 50 odsto

U toku je veliko letnje sniženje modela SP kolekcije, zahvaljujući kojem se unikatni modeli, sa potpisom modne dizajnerke Suzane Perić, sada mogu kupiti uz popust od čak 50 odsto.
Radinka Danilov


moda
21. 7. 2010 u 15:41:52
MeteoUNIQA - ekskluzivan, nov i jedinstven servis

SMS i e-mail upozorenje na ekstremne vremenske nepogode

UNIQA osiguranje, u partnerstvu sa UBIMET-om, lansirala je servis za svoje klijente MeteoUNIQA – veoma precizno besplatno upozorenje o očekivanim vremenskim nepogodama

Ekstremne meteorološke pojave su u porastu kao i štete prouzrokovane njihovim dejstvom. Prvi put na našem tržištu dostupan je jedinstven izvor informacija koji putem SMS-a i / ili e-maila obaveštava o nepovoljnim vremenskim uslovima koje se spremaju da zahvate mesto u kojem se nalazimo.
Sonja Marić


meteorologija
1. 6. 2010 u 21:00:28
Drugi nacionalni seminar za zastupnike prava pacijenata

NURDOR daje snagu pacijentima

Velika snaga leži u svima nama kada smo vođeni pravim ciljevima i imamo jasno postavljenu strategiju komunikacije i daljeg razvoja

Beograd, 27. maj 2010. - NURDOR uzima učešće na Drugom nacionalnom seminaru za zastupnike prava pacijenata, koji se održava 28/29 maja u pozorištu Madlenianum, u organizaciji nevladine organizacije Inicijativa Snaga pacijentima.
Branislava Penov


humanost
27. 5. 2010 u 15:44:08
Ekonomske posledice uzrokovane vulkanskim pepelom

ŠTETA OD VULKANA - PET MULIJARDI DOLARA

Zatvaranje vazdušnog prostora Evrope zbog erupcije vulkana na Islandu nanelo je svetskoj ekonomiji štetu od pet milijardi dolara, navedeno je izveštaju kompanije

Istraživanje koje je sprovela kompanija "Oksford ekonomiks", specijalizovana za ekonomske prognoze, pokazalo je da je prva sedmica "vulkanske krize" koštala svetsku ekonomiju 4,7 milijardi dolara, dok je sledeća obustava, približno 5.000 letova u periodu do 24. maja, povećala je tu sumu za još pet odsto.
Gordana Šoštarić


saobraćaj
27. 5. 2010 u 13:03:01
NOVI MARKETINŠKI KONCEPT

KROZ PROMENE DO NOVIH MOGUĆNOSTI!

Slovenački mag kreativnog marketinškog izraza Jernej Repovš dolazi u Beograd gde će 2. juna održati predavanje o novom marketinškom konceptu

Jedan od pionira marketinških komunikacija na području ex-YU, za koga se može reći da je mag kreativnog marketinškog izraza, Jernej Repovš, koji je i dugogodišnji predsednik i Regionalni kreativni direktor agencije Studio Marketing JWT, održaće u Beogradu, 2. juna predavanje na već dugo obrađivanu temu ekonomskih promena i prilagođavanja ovoj situaciji u području marketinga.
Radinka Danilov


marketing
19. 5. 2010 u 19:32:04
Internacionalna konfederacija udruženja roditelja dece obolele od raka (ICCCPO)

PRIZNANJE DIREKTORKI RZZO SVETLANI VUKAJLOVIĆ

Nagrada dodeljena za nesebično zalaganje prilikom osposobljavanja roditeljskih kuća i radu na podizanju kvaliteta lečenja dece obolele od raka u Srbiji

Članovi Upravnog odbora Internacionalne konfederacije udruženja roditelja dece obolele od raka (ICCCPO), na čelu sa predsednikom Bensonom Pauom, koji su došli u radnu posetu Beogradu, uručili su specijalno priznanje Svetlani Vukajlović, direktorki RZZO, za nesebično zalaganje prilikom osposobljavanja roditeljskih kuća i radu na podizanju kvaliteta lečenja dece obolele od raka u Srbiji.
Radinka Danilov


medicina
27. 3. 2010 u 16:14:36
Zlostavljanje na radu

Zajedno protiv mobinga

 • Razvoj socijalno odgovornog tržišta rada u zapadno-balkanskoj regiji predstavlja osnovni cilj međunarodnog projekta Mreža za zdravlje i sigurnost na radu


Zaposleni u mnogim delatnostima ostaju bez posla i žive sa osećajem nesigurnosti, što je slučaj i u finansijskom sektoru. Pritisci na ovu branšu su počeli sa svetskom ekonomskom krizom. Tada je zaposlenima počelo da se stavlja na znanje da ih je previše, te je usledilo uskraćivanje prava na odmor ili zasnivanje rada na određeno vreme. Zaposleni se, takođe sreću i sa ugrožavanjem privatnosti na radnom mestu, gde im se preko kamera prati svaki pokret, uključujući razgovore i elektronsku poštu, navodi Mara Erdelj, predsednik Samostalnog sindikata zaposlenih u bankama, osiguravajućim društvima i drugim finansijskim organizacijama Srbije (BOFOS).
Jasmina Vujadinović


sociologija
5. 3. 2010 u 21:58:37
Primena GS1 standarda u farmaciji

LEKOVIMA ZA PETAMA

 • Pilot projekat Sledljivosti lekova obuhvatio dva domaća leka sa ukupno 240.000 kutija
 • Svaka kutija leka pod prismotrom od fabrike do pacijenta          Pod koordinacijom asocijacije GS1 i njenog radnog tima za zdravstvo, uz saglasnost Ministarstva zdravlja i Agencije za lekove i medicinska sredstva, u Srbiji će u martu startovati pilot projekat "Sledljivost u lancu snabdevanja u zdravstvu" sa zadatkom da prikaže kretanje lekova od fabrika do pacijenata, na relaciji proizvođač - distributer - apoteka i da automatizuje upravljanje rokovima radi smanjenja troškova i farmaceutskog otpada.
Zorica Marković


farmacija
28. 2. 2010 u 22:47:40
TRAGOM - Turisti iz najmnogoljudnije zemlje uskoro u većem broju i u Srbiji

Kineze interesuju Tito i Drugi svetski rat

 • Problem nedostatak vodiča sa znanjem kineskog
 • Kinezi ne traže luksuzan smeštaj


Beograd - Kineski turisti su nabrojniji u svetu i širom planete pre dve godine ih je bilo oko 46 miliona, a uskoro bi u većem broju mogli da počnu da dolaze i u Srbiji nakon što je pre dva dana Vlada Srbije dodelila licence za šest turističkih agencija kojima je odobreno da dovode kineske turiste u našu zemlju.
Lj. Bukvić (danas.rs)


turizam
28. 2. 2010 u 22:59:17
Šikaniranje na poslu

Mober - impotenti agresivac

 • Mober je iskompleksirana ličnost, iza koje stoji impotencija, neznanje, zavist, ljubomora, mržnja,...
 • Žrtve su najčešće visokoobrazovane, visokomoralne i integrisane osobe
 • Postoji horitontalan i vertikalan mobing


      Upali su kao horda. Nas nekolicinu radnika, koje su zatekli u firmi, sabili su u sobičak, koji na sreću ima telefon. Ali, zato su nam isključili kompjuter. Jedna od mlađanih šefica, drsko se obratila našem starijem kolegi rečima: "Diži se matori", a zatim odskakutala do svojih mentora, saopštivši im da je "upravo nogirala jednog od ovih bednika".
Jasmina Vujadinović


sociologija
5. 3. 2010 u 21:53:59
Humanitarna akcija

„PRAMEN NADE“ ZA DECU OBOLELU OD RAKA

Akcija obeležavanja svetskog dana dece obolele od raka

Beograd - Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) organizuje akciju masovnog šišanja podrške pod nazivom „Pramen nade“ 13. februara tokom dana, sa centralnim dešavanjem od 13.00 do 15.00 časova, u atrijumu centra Delta City. Akcija, kojom se obeležava Svetski dan dece obolele od raka, okuplja veliki broj ličnost iz javnog života Srbije i ima za cilj da edukuje širu javnost i utiče na nivo njene svesti, poboljša uslove lečenja i rehabilitacije, moralno i materijalno pomogne deci i njihovim roditeljima.
Radinka Danilov


akcije
5. 2. 2010 u 14:39:33
Potpisan predugovor za izgradnju mosta Zemun-Borča

Kineski most preko Dunava

Kineska kompanija obavezala se da angažuje domaće podizvođače, kao i da koristi domaći građevinski materijal do 45 odsto od ukupne vrednosti projekta.

Ministarka za nacionalni investicioni plan Verica Kalanović i gradonačelnik Beograda Dragan Djilas potpisali su predugovor o izgradnji mosta Zemun-Borča sa kineskom kompanijom "Čajna Roud end bridž korporejšn".

Početak izgradnje mosta planiran je za sredinu naredne godine, završetak za tri godine, a vrednost cele investicije je 170 miliona evra, od čega će Kina dati 145 miliona u obliku kredita, a 25 miliona će obezbediti država Srbija.

Tanjug


mostogradnja
23. 10. 2009 u 18:20:24
Austrijski „Kika/Leiner” otvara robnu kuću u Srbiji

Nameštaj i zaposlenje

Nova robna kuća će zaposliti 200 radnika

BEČ – Austrijski lanac trgovine nameštaja „Kika/Leiner” krajem novembra otvara prvu robnu kuću u Srbiji, u kojoj će zaposliti 200 radnika
Tanjug


strane investicije
22. 10. 2009 u 13:42:46
Ministar Slobodan Milosavljević pozvao austrijska preduzeća da ulažu u Srbiji

Očuvani kapaciteti srpske privrede     Srpski ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević je, u izlaganju na privrednom forumu o Srbiji u Privrednoj komori Austrije, istakao da je i Srbija žestoko osetila globalnu ekonomsku krizu, ali da potencijali njene privrede nisu oštećeni i pozvao austrijske investitore na dalja ulaganja u Srbiju.

DS


strane investicije
21. 10. 2009 u 17:58:32
Srbija na 93. mestu svetske liste privredne konkurentnosti

MNOGO VIŠE MANA NEGO VRLINA

Od 120 pokazatelja konkurentnosti državne privrede srpska privreda ima samo 11 koje nadmašuju svetski prosek, dok je 109 ispod ili čak i na samom začelju.

Na godišnjoj uporednoj listi državnih ekonomija za 2009/10 godinu, koju je Svetski ekonomski forum objavljuje svake godine, Srbija se nalazi na 93. mestu sa 11 prednosti i 109 mana i indeksom konkurentnosti 3,77.


Tanjug


svetska ekonomija
23. 10. 2009 u 11:50:52

SERVISNE INFORMACIJE